Articole

 • Duminica dinaintea Nasterii Domnului
  Duminica dinaintea Nasterii Domnului

  20 Decembrie 2012

  Duminica dinaintea praznicului Nasterii Domnului este inchinata Sfintilor Parinti dupa trup ai Domnului. Pericopa evanghelica de astazi - primul capitol al Sfintei Evanghelii dupa Matei, este o parte de legatura intre cele doua parti ale Sfintei Scripturi

 • Pilda celor poftiti la cina
  Pilda celor poftiti la cina

  14 Decembrie 2012

  Pilda celor poftiti la cina - Ceea ce caracterizeaza viata de fiecare clipa a unei parti a crestinilor nostri de azi, este indiferenta si lipsa de preocupare pentru a trai o viata sufleteasca indreptata spre scopul ei firesc: fericirea vesnica.

 • Sfantul Ierarh Spiridon
  Sfantul Ierarh Spiridon

  12 Decembrie 2012

  Sfantul Ierarh Spiridon este praznuit pe 12 decembrie. S-a nascut in jurul anului 270, in localitatea Askia din Insula Cipru, din parinti simpli. El insusi simplu la chip si la inima smerit, din tinerete a fost pastor de oi si

 • Tamaduirea femeii garbove
  Tamaduirea femeii garbove

  07 Decembrie 2012

  Pericopa evanghelica de azi (Luca 13, 10-17) ne infatiseaza una din multele minuni savarsite de Mantuitorul asupra omului: vindecarea femeii garbove.

 • Viata Sfintei Ecaterina
  Viata Sfintei Ecaterina

  08 August 2012

  Viata Sfintei Ecaterina - a trait in timpul imparatului Maximian, la inceputul secolului al IV-lea. Cunostea foarte bine limba greaca si limba latina si avea cunostinte temeinice de astronomie si de oratorie.

 • Acatistul Sfintei Ecaterina
  Acatistul Sfintei Ecaterina

  08 August 2012

  Acatistul Sfintei Ecaterina - Sfanta Mucenita Ecaterina a trait in timpul imparatului Maximian, la inceputul secolului al IV-lea.