Nasterea Maicii Domnului

Nasterea Maicii Domnului

Nasterea Maicii Domnului este unul din Praznicele Imparatesti ale Bisericii Ortodoxe si este sarbatorit pe 8 septembrie. Maica Domnului s-a nascut din parinti in varsta, care mai inainte fusesera fara copii, pe nume Ioachim si Ana, ca raspuns la rugaciunile lor.
 

Tatal Sfintei Fecioare, Ioachim, se tragea din neam imparatesc. Acesta cu toate ca-si ducea la Dumnezeu darurile indoite, ca un iubitor de Dumnezeu si bogat ce era; dar pentru nerodire era defaimat caci erau sterpi si nu aveau copii. De aceea mahnindu-se la inima, el in munte, iar femeia lui Ana in gradina, se rugau cu lacrimi lui Dumnezeu, Care ascultandu-i, le-a dat rod sfant pantecelui, pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.
 
Sfanta Ana se tragea din Matan al douazeci si treilea din neamul lui David si al lui Solomon; acesta a luat pe Maria din neamul lui Iuda, si a nascut pe Iacov tatal lui Iosif teslarul, si trei fete: pe Maria, Sovi si pe Ana. Maria a nascut pe Salomi moasa; Sovi a nascut pe Elisabeta, iar Ana a nascut pe Nascatoarea de Dumnezeu.
 
Preasfanta este nepoata lui Matan si a Mariei femeia sa. Iar Elisabeta si Salomi erau nepoate ale Anei de surori, si verisoare cu Nascatoarea de Dumnezeu.
 
Crestinii ortodocsi nu marturisesc doctrina romano-catolica a Imaculatei Conceptii a Mariei, prin care se presupune ca Maria a fost ferita de pacatul stramosesc pe care noi toti il purtam ca urmare a descendentei din Adam si Eva, anticipand astfel nasterea lui Hristos cel fara de pacat.